Hamar Roklub: rekreasjon, mosjon, trening

Hamar Roklub av 1881 er Norges 3. eldste ro- og kajakklubb. Enten du er helt nybegynner, eller du allerede har kajakk, er du hjertelig velkommen hos oss. Hvert år blir vi kontaktet av folk som har kjøpt kajakk og trenger hjelp. Ofte har de kjøpt kajakk som ikke passer til dem. Ta heller kontakt med oss i forkant. Vi gir deg veiledning og opplæring og som medlem har du tilgang på klubbens materiell. Det gjør at du kan bruke tid på å bli kjent med miljøet, forskjellige typer materiell og forskjellige typer aktiviteter, slik at du finner fram til hva som passer deg best, både når det gjelder aktivitet og materiell.

Åpent hus

Det arrangerer vi hver onsdag (ikke i juli måned). Her er det muligheter for å bli kjent med klubbens tilbud. Klubben har kajakker og robåter. Vi har også kajakkhotell for medlemmenes private materiell.

Medlemsmassen

Hovedtyngden av medlemmene er i alderen 45-67 år. Vi har 355 medlemmer. Mange skryter av godt miljø og en atmosfære preget av hjelpsomhet.

Kurs

Introduksjonskurs, sikkerhetskurs og grunnkurs gjennomføres av erfarne og dyktige instruktører Det er lagt opp til kurstilbud, se under aktiviteter på klubbens hjemmeside.

Konvoi

Hver tirsdag i juni, august og september padler/ror vi konvoi. Vi lærer av hverandre og har ekstra trygghet dersom noe uventet skulle skje.

Måneskinnstur

Vi gjør strandhugg på en passende plass. Tar en matbit og hygger oss sammen før vi padler/ror hjemover i reflekser fra månen. Spesiell opplevelse!

Helgøya Rundt

Klubben arrangerer hvert år en padletur i august, «Helgøya Rundt» . På bildet ser du Helgøya som ligger rett ut fra klubben og midt i Mjøsa. Det er en fellestur uten tidtaking.

D32_0414

Vår beliggenhet sikrer oss en skjermet plass utenfor klubbhuset i Veslemjøsa der våre brygger ligger. Dette er et ypperlig for klubbens nye og uøvede padlere, og for de med mer erfaring til trening på sikkerhet, som kameratredning, egenredning osv. Her er det alltid rolig vann og skjermet for andre båter. Klubben har de senere årene tilrettelagt anleggets fasiliteter for funksjonshemmede og gått til innkjøp av kajakker beregnet for denne gruppen. Disse har også stor glede av vårt skjermede område.

Vi er en aktiv klubb som legger vekt på det sosiale, med en rikholdig aktivitetsliste. Denne finner du på vår hjemmeside «Aktivitetsliste» på forsiden. Det store flertallet av medlemmene i klubben bruker kajakk for trening og til turer i nærområdet. Her er det mange turmuligheter og vi har hele Mjøsa og boltre oss på. Fra 2015 har vi tilbud om padleorientering som er tiltak fra styret for ytterlige å øke aktiviteten blant våre medlemmer.

Klubben har et klubbhus hvor vi arrangerer kurs, møter og andre sammenkomster. Vi har også et båthus som inneholder båtplasser for medlemmene, klubbens kajakker og robåter med utstyr og dessuten garderober med dusj og toalett, samt et trimrom. Vi utvidet vår kapasitet for lagring av kajakker med nesten 100 plasser i 2014. Ta kontakt ved behov for båtplass til din kajakk.

Ta kontakt med klubben på epost leder@hamarroklubb.no.