1200 i kilometer vinterpadling

Ved utgangen av mars 2019 er det padlet 1.200 km. Det har aldri vært padlet mer på vinteren i klubben. Det som er verd å merke seg at de lange turene er det som drar det opp. Men det er også mange som padler turer under 10 kilometer.

BILDET: Nils Bastberget er en av flere padlere som allerede har padlet rundt Helg√łya. Bildet er tatt 27. mars. Foto Nils Bastberget

Det er «de vanlige folkene» som ogs√• i √•r sv√¶rt tidlig rev √•ra ut av kajakken for¬† s√• √• f√łlge opp¬†og «kaste» kajakken p√• vannet. Fram til 31. mars har √ėivind Krogrud fra Hamar¬†padlet 378 kilometer. Mens nykommeren fra august i 2018, Steinar Nerem fra Vang, har flytta kajakken 126 kilometer p√• vannet. Nils Bastbereget fra Nes har 93 kilometer i kajakk hittil. Det er tydelig at folk synes dette er en fin aktivitet.

Steinar Nerem er alts√• nykommeren som f√łlger i manges kj√łlvann og sjekker opp ulike ting langs Mj√łsa. P√• bildet under har han funnet restene av den gamle slippen p√• H√łiensalodden ved Hamar. Legg merke til at skinnene er av tre, bundet sammen med st√•lbraketter. Bildet er tatt i mars 2019. Dette er synlig ved lav vannstand.

BILDET: Fra H√łiensalodden. Foto Steinar Nerem

Det som er mest interessant å legge merke til, er at vinterpadlingen i år ligger langt over de siste årene. Fjorårets sesong var en rekordsesong på vannet. Men hittil ser det ut til at vi padler (og antakeligvis ror når det kommer i gang) mer enn noen gang. Vi får se åssen det går utover sommeren.

BILDET: Statistikken fra de siste årene ser du her. Legg merke til den lilla linja i grafen som er 2019. Statistikken er hentet fra protokollen Rokortet/Hamar Roklub.