1200 i kilometer vinterpadling

Ved utgangen av mars 2019 er det padlet 1.200 km. Det har aldri vært padlet mer på vinteren i klubben. Det som er verd å merke seg at de lange turene er det som drar det opp. Men det er også mange som padler turer under 10 kilometer.

BILDET: Nils Bastberget er en av flere padlere som allerede har padlet rundt Helgøya. Bildet er tatt 27. mars. Foto Nils Bastberget

Det er «de vanlige folkene» som også i år svært tidlig rev åra ut av kajakken for  så å følge opp og «kaste» kajakken på vannet. Fram til 31. mars har Øivind Krogrud fra Hamar padlet 378 kilometer. Mens nykommeren fra august i 2018, Steinar Nerem fra Vang, har flytta kajakken 126 kilometer på vannet. Nils Bastbereget fra Nes har 93 kilometer i kajakk hittil. Det er tydelig at folk synes dette er en fin aktivitet.

Steinar Nerem er altså nykommeren som følger i manges kjølvann og sjekker opp ulike ting langs Mjøsa. På bildet under har han funnet restene av den gamle slippen på Høiensalodden ved Hamar. Legg merke til at skinnene er av tre, bundet sammen med stålbraketter. Bildet er tatt i mars 2019. Dette er synlig ved lav vannstand.

BILDET: Fra Høiensalodden. Foto Steinar Nerem

Det som er mest interessant å legge merke til, er at vinterpadlingen i år ligger langt over de siste årene. Fjorårets sesong var en rekordsesong på vannet. Men hittil ser det ut til at vi padler (og antakeligvis ror når det kommer i gang) mer enn noen gang. Vi får se åssen det går utover sommeren.

BILDET: Statistikken fra de siste årene ser du her. Legg merke til den lilla linja i grafen som er 2019. Statistikken er hentet fra protokollen Rokortet/Hamar Roklub.