Per Olav Lund nytt styremedlem i Hamar Ro- og kajakklubb

BILDET: Per Olav Lund g√•r inn i styret. Han er ivrig kajakkpadler, spesielt liker han padling og utfordringer i store b√łlger. Foto Erik Johnsen

Per Olav Lund ble onsdag 6. mars valgt til nytt styremedlem i Hamar Roklubb 1881. Han gikk inn i styret etter at Steinar Gr√łndal hadde frasagt seg gjenvalg for en ny periode. Tor S√¶ming Eng ble gjenvalgt for to nye √•r. Styrets leder er Arne Hansen.

Til √• lede m√łtet valgte √•rsm√łtet Arne Hansen og til √• underskrive √•rsm√łteprotokollen ble valgt Sverre Nordhagen og Tove Hofshagen. √Örsmelding og regnskap ble enstemmig godkjent.

Styrets leder gjennomgikk √•rsmeldingen for de i alt 35 framm√łtte medlemmene i klubbhuset p√• Tjuvholmen. Medlemstallet i klubben var pr. 31. desember 2018¬†446. 11 medlemmer er n√• str√łket fra medlemsregisteret p√• grunn av manglende innbetaling av kontingenter.

√ėkende medlemstall – igjen

Av klubbens 446 medlemmer er det sju roere, 20 medlemmer som både padler og ror, resterende er padlere. Dette er en oppgang i medlemstallet fra 2017 på 63 medlemmer. Aldersspennet blant medlemmene i klubben er 9 til 86 år. Gjennomsnittsalderen er på 47 år. Det er 44,8 prosent kvinner 55,2 prosent er menn.

If√łlge klubbens elektroniske rologg har totalt 426 medlemmer v√¶rt p√• vannet i √•r. Det er totalt padlet og rodd¬†26.913 km. Det er rekord. Antall kilometer er fordelt p√• 2.661 turer.

Les mer fra √•rsm√łtet under bildet.

BILDET: Fra √•rsm√łtet 6. mars. Foto Erik Johnsen

Ordnet √łkonomi

Klubbst√łtte/ inntekter er stabile og klubbens √łkonomi er god og ordnet. Klubbens revisor har levert en revisjonsberetning uten merknader til regnskapet. Det er verd √• merke seg at klubben de siste √•rene har etablert avtaler med tre andre foreninger som har begrenset tilhold i anlegget. Det gjelder Funkis IL (lager og aktivitet), Hamar Dykkerklubb (lager og flaskefylling) og Hamar Seilforening (lager)

Klubben har kj√łpt inn √•tte nye plastkajakker, 1 turracertoer og 1 vanlig plasttoer/hav og nytt utstyr til trimrom. Det er ogs√• byttet ut ventilasjonsanlegg i garderober, innkj√łpt materialer og utbedret gulv i andre etasje over garderober og gjort en del utbedringer i det elektriske anlegget i klubbhusene.

Klubbens √łkonomi er tilfredsstillende og regnskapstallene gir et godt grunnlag for videre drift.

Eiendommene

Styret vil avvente videre utbedringer av klubb- og b√•thus til en har kommet i m√•l med ny festekontrakt og s√łkt om midler. Avgj√łrelsen ang. festekontrakt er forventet avgjort i l√łpet av vinteren 2019

Vurderingen Hamar kommune har av klubben, er som f√łlger slik det framg√•r av et brev fra Hamar kommune, Sitat:

Hamar Roklub har en viktig funksjon for milj√łet i Hamar kommune og skal fortsette sin aktivitet p√• samme sted p√• Tjuvholmen. Bygninger og anlegg/brygger skal ikke ber√łres i arbeid med utvikling av Tjuvholmen. Eventuell ny festeavtale har ingen virkning p√• planlegging p√• Tjuvholmen, tvert imot er aktiviteten rundt Roklubben med i √• styrke s√łrlige delen av Tjuvholmen som skal bli ny gr√łnn lunge i Hamar by.

Ulike aktiviteter

Klubben har også i år arrangert ulike turer. Det startet med en rekordoppslutning ved sesongåpningen med 33 deltagere på tur til Torps kafe. Hyggelig å se så mange som deltok.

Det har i 2018 vært mange småturer hvor vi har sett at folk stiller opp;

Skj√¶ret p√• Tangen, Ringsaker Kirke, Vesle Rokosj√łen, Pannekaketur til Helg√łya, Fjorda p√• Randsfjorden, Harasj√łen, N√¶ra og noen¬†flere. Medlemmer har spontaninvitert medlemmer¬†med¬† p√• turer igjennom hele sommeren –¬† det er godt √• oppleve- og dele felles glede.

N√•r det gjelder ro- og padleorienteringen er det «nappet» av 55 deltagerark p√• oppslagstavla i b√•thuset. Styret¬†tolker dette som om 55 har deltatt. Det er innlevert 10 ark som er godkjent.

Konvoipadling har hatt varierende oppslutning igjennom sesongen. Intensjonen er at uerfarne skal få hjelp av erfarne padlere i en uformell setting. Mange erfarne padlere har vært med og bidratt til at intensjonen har blitt oppnådd.

Det er også avholdt fem introduksjonskurs hvor totalt 66 personer har kunnet få sitt våttkort.

En rekke arrangementer er gjennomf√łrt, her kan nevnes:

skoleavslutning for Lunden skole 15. juni, Cisv 18. juli (internasjonal fredsorganisasjon), HIL Sv√łmming 26. august til 13. september, Open Water 18. august Funkis IL, Den Norske Turistforening og Roklubben 28. august, Hamar By Triatlon 17. september, m√łnstring av frivillige aktiviteter i Hamar 22. september og sommerfest 15. juni.

Informasjonskanaler

Hamar Ro- og Kajakklubb 1881 benytter flere kanaler til å informere medlemmene:

Hjemmesiden, Facebookgruppa, epost fra styret til den enkelte, oppslag i den digitale roprotokollen på klubben.

Ingen uhell

Heller ikke i √•r er det rapportert noen uhell p√• vannet, blant medlemmer. Dette er meget gledelig, men ingen selvf√łlge.

РVi må i vårt arbeid passe på å ikke senke oppmerksomheten rundt sikkerheten ved ro- og padlesporten, skriver styret i årsrapporten.