Maraton-NM kortbane i kajakk: Per og Arne fikk ros

Det ble et meget vellykket NM i maraton i kajakk kortbane i Hamar l√łrdag 27. juni. Per Myrvang ledet arbeidet med planlegging og avvikling av arrangementet i tett samarbeid med styret i klubben.

BILDET: Full fart ved Koigen under NM maraton kortbane. Foto Arild √ėverli

Under arrangementet fikk klubben mye ros, faktisk str√łmmet rosen til Hamar Ro- og Kajakklubb direkte fra kommentarorene over NRK1 til alle landets seere.

BILDE: Per Myrvang (til venstre) og Arne Hansen (til h√łyre) fikk blomster for innsatsen med NM-kortbane Maraton. Foto: Arild √ėverl

I f√łlge Hamar Arbeiderblad som hadde en st√łrre omtale av arrangementet p√• hjemmesiden l√łrdag ettermiddag, framgikk det at «Idrettspresidenten triller terningkast 6 for NM-arrangementet p√• Koigen».

HA skriver videre at «Idrettspresident Berit Kj√łll var til stede som tilskuer p√• norgesmesterskapet. Hun er full av lovord om l√łrdagens arrangement».

√Öjavisst var dette helt fantastisk morsomt for klubben v√•r. Vi fikk vist oss fram i beste sendetid p√• NRK1 i ei rundbanel√łype fra Hamar brygge til stupet√•rnet og tilbake med overb√¶ring av kajakk i et 70 meter langt spurtomr√•de p√• land, der padlerne m√•tte b√¶re kajakken i h√•nda. Det er vanskelig nok √• komme ut av kajakken og inn i den igjen uten √• velte. Men her var det mange padlere fra hele landet som visste hva de drev med.

NM b√łd p√• fart, spenning,vannsprut og en oppvisning i kajakkteknikk p√• flattvann, i kajakker som er supersmale og raske, som det tar lang tid √• beherske. Men n√•r en f√łrst har l√¶rt dette, er det moro og utfordrende.

BILDET: Maria Virik fra B√¶rum ble norgesmester for damer. Foto Arild √ėverli

Det var faktisk godt gjort √• takle b√łlgene p√• Mj√łsa i slike farkoster denne dagen. Det bl√•ste ikke, det var vindstille, det var 30 varmegrader. Men det var mange motorb√•ter som produserte b√łlger som kom fra alle retninger. Men det ble¬† likevel et spektakul√¶rt TV-show p√• Mj√łsa denne dagen. Og padlerne imponerte med sin teknikk, fullkomne balanse og innsats. Det var ikke bare god reklame for Hamar Ro og Kajakklubb, men det var topp reklame for Hamar, Hedmarken og Mj√łsa.

I senior menn vant Eivind Vold fra Oslo NM, mens Maria Virik fra B√¶rum vant for damer. Det var to verdige norgesmestre i maraton kortbane denne l√łrdagen. L√łypa var ca. 3500 meter lang, formet som en rundbanel√łype, med overb√¶ring.

BILDET: Eivind Vold fra Oslo ble norgesmester i maraton kortbane for herrer. Foto Arild √ėverli

– Dette var et flott sted √• padle, fortalte en av den kvinnelige padleren, Slettsj√łe,¬† etter m√•lgang i damefinalen.

Og til √• passe p√• at alt gikk som det skulle, var dugnadsinnsatsen fra klubbens medlemmer up√•klagelig. Det var medlemmer fra klubben over alt: p√• land, i f√łlgeb√•ter,som vakter, som v√•kne nattevakter, sjauere, etc. Litt av en innsats!

√Öjada, vi i Hamar Ro og Kajakklubb vet det er fint √• padle p√• Mj√łsa. Men disse raske farkostene, racerne, er noe for seg selv. Superraske, men de krever sin gutt eller jente, sin mann og kvinne.

Men kanskje flere enn de f√• medlemmene hos oss som har fors√łkt seg i denne typen farkoster, kunne jo fors√łke seg i flattvannsb√•t? Det skulle ikke forundre meg om maraton-NM i kortbane var en god inspirasjon.