Styret har handlet 10 nye kajakker

Det¬† er stor aktivitet i Hamar Ro- og Kajakklub. 2018 har v√¶rt et fantasisk √•r. Det betyr mye slitasje p√• kajakker og √•reutstyr. Derfor har styret de siste √•rene kj√łpt inn mange nye kajakker og √•rer.

BILDET: Solveig Hauge og Arne Hansen viser fram tre av de nye b√•tene som er innkj√łpt i √•r. B√•ten til h√łyre er en Struer Duett turracer (toer),¬†i midten ser vi en Boreal Design Inukshuk havkajakk og den til venstre er en Boreal Design Esperanto havkajakk (toer). Foto Erik Johnsen

Blant annet har klubben kj√łpt inn et par toere, eller tandem som mange liker √• kalle dem.

Solveig Hauge i styret sier at det i 2018 er kj√łpt inn 8 nye plastkajakker som er beregnet for bruk p√• kurs som klubben arrangerer. I tillegg er det innkj√łpt to toere (tandem), en s√•kaldt turracer¬†og en stabil havkajakk.

Turraceren er til erfarne padlere, den andre er¬†til viderekomne nybegynnere. Havkajakktoeren er meget stabil. Det er ogs√• kj√łpt inn 10 delbare √•rer i karbon til klubbens b√•ter, og det er ogs√• kj√łpt inn mange nye vester og spruttrekk.

BILDET: Her er tre av de nye kajakkene klubbens medlemmer kan glede seg over i år. Foto Erik Johnsen

– I 2017 kj√łpte vi inn fire b√•ter, havkajakker, sier Hauge.

Alle¬†er avhengig av at¬†medlemmer rengj√łr og t√łrker b√•tene godt etter bruk. Grunnen til det er¬†√• unng√• r√•te og muggskader. Vi har hatt mugg- og r√•teskader den siste tida fordi folk ikke t√łrker opp restvann i b√•tene etter padleturer. T√łrkeutstyr – b√łtter og svamper – st√•r ved inngangen ved portene i b√•thallen.

God tur!